Pàgines

19 de maig del 2014

Cursa solidària - 6 hores de resistència (Martorell, 18/05/2014)

Ahir van ser les 6 hores solidàries de Martorell, una cursa per a recaptar aliments per a la Creu Roja -es van aconseguir més de 700 kg. Gratuïta i molt ben organitzada per un tal Carles, diria que amb la col·laboració dels Koala's, doncs n'hi havia una pila. Me l'apunto per tornar-hi l'any que ve, em va agradar molt l'ambient i el recorregut, i està a prop de casa.


El circuit és de terra de 2,5 km d'anada i tornada, amb un parell de rampetes suaus però que al final picaven bastant. Bona participació, amb noms coneguts en el mundillo de l'ultrafons en el qual m'estic introduint com són Xesc Terés, Paris Canals, Esteban Monje, Mia Carol. Tots ells van fer un bon paper.

Dia de la cursa, el Sergi em recull a les 6:30; cal dir que ens havíem vist feia 4 hores doncs dissabte teníem sopar de Pantaurells, orujos inclosos... així doncs amb molta son, enlleganyats i les capacitats al 20% anem cap a Martorell. Entreguem aliments, recollim dorsal, i ens posem en marxa.

Abans de començar, amb en Sergi
A les 8 dónen el tret de sortida i arrenquem. El meu objectiu era fer marató i mitja (poc més de 63 km), per tant havia d'anar una mica més ràpid de 6' el km, sense passar-me. Les dues primeres hores vaig molt bé, massa bé... a 5:05 el km. En aquests moments m'emociono, doncs em dic que igual puc fer 68-70 km. Passo la marató en 3:45. Em dic que això és fàcil, que ara toca fer una mitja en 1:50 i encara em sobraran uns 20 minuts per fer 3 km més aproximadament, de sobres. Genial.

Genial? doncs no va ser tan fàcil... Les últimes 2 hores em van costar, i molt. A cada volta (2,5 km) em paro un minut a l'avituallament, o més. Vaig de més a menys, malament. Tinc molta calor, cansament en general, les cames "tieses". Tinc una baixada física cap a les 4 hores i mitja de cursa, vaig com un zombie, tant que em foto de lloros ensopegant amb una pedra i m'obro el genoll i la palma de la mà. La castanya m'espavila una mica, augmento el ritme... i al cap de pocs minuts l'alegria del dia, veig la Núria amb l'Adrià i la Martina, i el meu pare... això em dóna moral. Corro amb l'Adrià una estona i em fa il·lusió, és la primera vegada que m'acompanya uns metres en una cursa.

Vaig fent, intentant aguantar el ritme i no baixar massa, però les últimes dues voltes em costen molt, el ritme és molt lent, diria que gairebé a 7 el km. Faig un últim esforç per completar la última volta abans de les 6h, i creuo l'arc per última vegada quan el crono marca 5:59:35 i em dic que ja està bé, que per 25 segons no val la pena deixar la targeta amb el meu número de dorsal a terra...

El resultat són 62,5 km segons el meu Garmin, i 61,2 km segons l'organització. En la posició 15 dels 128 que van prendre la sortida. M'és igual la posició, però la distància... la vull millorar!! Tinc clar que per a fer ultrafons “en serio” he d'entrenar amb més qualitat i sobre tot perdre algun quilet...

Pel que fa al meu company Pantaurell, en Sergi, no ha tingut un bon dia i ha decidit abandonar quan duia uns 38 kms que ha fet en menys de 3 hores -és un fora de sèrie-... li ha entrat una pàjara mental sumat al no haver dormit la nit anterior. Per treure's l'espina ja està buscant una altra prova de 6 hores, i jo si puc l'acompanyaré.

Tinc moltes ganes de repetir unes altres 6 hores, crec que ho puc fer bastant millor. Ahir vaig patir més que el dia de la Trailwalker, i revisant el track comprovo que aquell dia vam arribar a Girona (57,50 km) en 5 hores i 40 minuts... si fa no fa... i després vaig fer 40 km més. Suposo que és degut a que el dia de la TW anava més descansat i que no teníem un avituallament a on parar cada 2,5 km -això fa mal psicològicament, quan vas tocadet...

La guanyadora de la prova, una màquina, la Cristina González de l'equip Bikila de València, que va fer 73,998 km... rècord d'Espanya femení –oficiós en no haver-hi jutges de la federació- ojo amb la noia!!!

R.

Fent de tap... (foto: Cargill Cares Spain)

No sé si això que es veu sota el dorsal
és un plec de la roba o la panxeta birrera... :)
(foto: Cargill Cares Spain)

foto: Cargill Cares Spain

foto: Cargill Cares Spain


2 comentaris:

  1. Moltes gracies per venir i col.laborar en la nostre causa Ramon.
    T'esperem l'any que ve.
    Si vols fer alguna altre cursa de 6h, a l'octubre en volen fer una a Vilafranca, aquesta en pista, i després tens les 6h de Calella, que suposso que seran a finsls de novembre o inicis de dessembre.

    I sobretot ves en compte, que això de l'ultrefons en ruta i pista...enganxa ;)

    Salut

    ResponElimina
  2. Enhorabona Ramón. Cruzarse contigo y encontrar siempre una sonrisa es lo que recuerdo más de ti.....y además me pones al nivel de "maestros" como Xesc, Mia, Paris. Gracias !!
    Yo no tengo tan claro como tú lo de repetir ;)

    ResponElimina